Επιλογή Σελίδας

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «SELMA» (Social Emotional Learning Mutual Awareness) ενάντια στη ρητορική του μίσους

Το Σάββατο 28 Απριλίου πέντε μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «SELMA» στο οποίο συμμετέχουν πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα, Βρετανία ,Δανία και Γερμανία). Στη χώρα μας το Πρόγραμμα υλοποιεί ο Επιστημονικός Οργανισμός «Μαζί για την Εφηβική Υγεία», σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού».
Στόχος είναι να δημιουργηθούν εργαλεία που εφαρμόζοντάς τα στην σχολική τάξη ενδυναμώνεται η θετική συμπεριφορά, η διαχείριση του θυμού και των δυσκολιών, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κολέγιο Alba και οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο και στη συνέχεια έδωσαν συνέντευξη. Η συνάντηση ήταν ανώνυμη και μαγνητοσκοπήθηκε για τους σκοπούς της έρευνας. Οι μαθητές του σχολείου μας εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις διασταύρωσαν με αυτές των συνομήλικων τους. Ήταν πραγματικά μια εποικοδομητική εμπειρία από την οποία οι μαθητές κατάφεραν να αποκομίσουν οφέλη και να στηρίξουν την προσπάθεια ενάντια στα στερεότυπα.