Επιλογή Σελίδας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Σχολικό έτος 2018-2019
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

  • Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο- προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Ο.Η.Ε. Είναι μια διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα, που διδάσκει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα μέσα από τη δράση του Ο.Η.Ε. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 1920 στην Αμερική στο Model League OF Nations για να πάρει τη σημερινή του μορφή πολύ αργότερα. Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές αναλαμβάνουν τον ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών μελών του Ο.Η.Ε , δημιουργούν συμμαχίες, και προτείνουν λύσεις σε μορφή ψηφισμάτων, αφού προηγουμένως έχουν συνεξετάσει και μελετήσει όλες τις πιθανές λύσεις μέσα από την οπτική γωνία της χώρας που εκπροσωπούν .
  • Σήμερα 400.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος σε 400 διοργανώσεις σε 48 χώρες από τους οποίους 90.000 στην Αμερική. Γιατί όμως να θέλει ένας μαθητής να πάρει μέρος σε ένα τέτοιο πρόγραμμα?

ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΈΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ

  • Πάνω από όλα η εμπειρία.. Το να βρεθεί δηλαδή με συνομηλίκους τους  από άλλες χώρες, και να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις για θέματα που απασχολούν τον πλανήτη αλλά και την Ευρώπη.• Είναι σημαντικό για το βιογραφικό τους  αργότερα.
  • Εξασκούν τα αγγλικά τους  και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους με σύγχρονη θεματολογία.
  • Ασκούνται  στην διπλωματία , επιχειρηματολογία  και τον δημόσιο λόγο.
  • Γνωρίζονται  με μαθητές από όλο τον κόσμο και δημιουργεί δεσμούς .
  • Αποκτούν  πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας .
  • Μαθαίνουν  να είναι πολίτες  του κόσμου, αποκτώντας συνείδηση και κρίση για το τι συμβαίνει γύρω τους , προωθούν λύσεις  και μαθαίνουν να μάχονται για ιδεώδη.

Για το σχολικό έτος 2018-2019 το σχολείο μας πρόκειται να συμμετάσχει στα παρακάτω συνέδρια :

  1.  1th International Model United  Nations 1MSKMUN  που θα διεξαχθεί στο σχολείο μας από 21-24 Φεβρουαρίου 2019, και διοργανώνεται από το σχολείο μας .
  2. MILANMUN που διεξάγεται από το σχολείο Civico Liceo Linguistico στο Μιλάνο τον Μάρτιο του 2019.

Στο  1ο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές  από την Α΄ Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου με  αρκετά καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Στο 2ο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές μόνο από την Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου . Λεπτομέρειες σε σχέση με το πρόγραμμα θα δοθούν και στην συνάντηση με τους γονείς την Τετάρτη 10  Οκτωβρίου 2018 στις 18.30 το απόγευμα στο μεγάλο αμφιθέατρο του σχολείου .Πληροφορίες και υλικό μπορείτε ακόμη να δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου 1midschoolkifisia.gr στο link  1MSKMUN .

Με εκτίμηση

Η Υπεύθυνη προγράμματος

Δωροπούλου Σαραντούλα ΠΕ01 Θεολόγος , M.Ed-M.A 1MSKMUN DIRECTOR